Välkommen till Pjäsbanken! 

I Labbets pjäsbank hittar du pjäser skrivna på svenska i Finland men också översättningar av sådana pjäser till andra språk. 

En del av pjäserna kan du läsa på skärmen eller skriva ut. För att kunna läsa pjäsen måste du registrera dig. När du registrerar dig som användare får du en bekräftelse per e-post till den adress du uppgett som ditt användarnamn (OBS! Beroende på dina inställningar kan meddelandet ha åkt till din skräppost). Följ länken i e-post meddelandet för att ta i bruk ditt konto. Det kostar ingenting att använda Pjäsbanken.

Den nerladdningsbara filen syns bara om du är inloggad! 

När du söker efter en pjäs kan du göra det antingen genom att söka bland författarna (listade enligt efternamn), söka på titeln eller delar av titlen, eller så kan du välja någon av de olika kategorierna i menyn till höger och utforska alla pjäser i den kategorin. 

För att kunna utveckla Pjäsbanken och göra den ännu mera användarvänlig och ändamålsenlig så tar vi gärna emot feedback! Så vi är tacksamma om du tar dig tid att fylla i det här utvärderingsformuläret efter att du har använt Pjäsbanken så att vi vet vad våra användare vill ha och kan utveckla tjänsten enligt det! 

Om du har problem med pjäsbanken eller har frågor om användningen kan du skriva till info(at)labbet.fi

 

 

Upphovsrätt!

Personer som registrerat sig i Labbets pjäsbank och godkänt användningsvillkoren har rätt att ladda ner pjästexterna och skriva ut dem. Texterna kan utan kostnad användas enbart som läsexemplar. Uppföranderätten måste du komma överens om med författaren eller med författarens förlag.

Labbets pjäsbank är öppen för teatrar, regissörer, skådespelare, teaterarbetare, studerande och andra intresserade som vill hitta pjäser att spela eller läsa. Alla pjäser i Pjäsbanken är skyddade av lagen om upphovsrätt. Om du laddar ner en pjäs från Pjäsbanken måste du förbinda dig till att inte bearbeta texten utan författarens lov, att inte ge pjäsen vidare till andra och att inte uppföra texten offentligt utan att ha vidtalat författare eller förlag på förhand. Att uppföra en text offentligt betyder att uppföra pjäsen inför publik, oberoende hur stor publiken är och oberoende om man tar betalt för inträde eller ej. Det gäller alltså all öppen teaterverksamhet, skoljulfester eller ungdomsföreningsfester. Att uppföra eller läsa högt en pjäs i studiesyfte i slutet sällskap är däremot tillåtet.