Till början

Den förälskade terapeuten

Genrer: Drama, Musikteater
Tillkomstår: 2012
Språk: Svenska
Längd: Helafton
Synopsis:
Den förälskade terapeuten beskriver vad som kan hända i terapin, där både patienten och terapeuten blir häftigt upptagna av varandra. Med i spelet finns förutom terapeuten också hans ”inre röst”, som säger vad terapeuten tänker men inte säger. På samma sätt är också patientens ”inre röst” med i spelet. Här händer det som inte borde få hända. Handlingen inramas och omges av sång och musik.
Utdrag:
Scen 1
(ett mottagningsrum med länsstol och dyscha. På väggen en stor reproduktion av Magrittes Människosonen. Väggbonad där det står ”Oroa dig inte, det ordnar sig aldrig”. Ett litet väntrum med några stolar och gamla tidskrifter ses också i ett hörn av scenbilden. En dörrsummer som surrar och besvaras är en återkommande effekt.)

Oskar in, bestyrsam, på gott humör, småsjunger för sig själv medan han tar av sig överrocken, speglar sig noggrant. Med sig har han OIR, som slinker in med honom.

OIR: (medan Oskar speglar sig) Hej. Jag är Oskars inre röst. Jag är en del av Oskar, liksom han är en del av mig. Jag är hans sämre sida för att säja det enkelt. (till Oskar) En ganska snygg karl. Lagom empatisk och kunnig. Men men, vilken kalaskula han börjar få! Och . . . plötsligt bara händer nånting . . utan att man märker det. . . och man är gammal. Och ensam i världen. Tänk på det, Oskar, när slutet närmar sig. Tänk på det. . .

Oskar: Olyckskorp! Bråka inte! (börjar göra sin morgongymnastik, nån sorts kinesisk tai‐chi, mycket koncentrerat. Också OIR deltar lite slappt och oengagerat i gymnastiken.)

En mobiltelefon ringer.

Oskar: Jäklar! Var har jag lagt min telefon?
Antal roller:
min. 4
max. 4
Roller:
Kvinnor 2, män 2
Rättigheter och kontaktuppgifter:
Rättigheterna handhas av dramatikern, som nås per e-post på canderss(at)welho.com