Till början
Genrer: Drama
Tillkomstår: 2007
Språk: Svenska
Längd: En akt
Synopsis:
Bosse har varit försvunnen över ett år och har plötsligt dykt upp. Var har han varit? Hur som helst är han som förändrad efter att ha träffat Harold. Men vem är Harold och var är han? Abbe har problem hemma och är glad att ha sin vän tillbaka trots att han beter sig en smula underligt. Vad var det egentligen som hände när Bosse försvann? Och vad händer när Harold äntligen dyker upp? Harold är ett surrealistiskt thrillerdrama om att räcka till, om att söka lyckan och priset man är beredd att betala för den.
Utdrag:
ABBE
Samma sak med min fru. Om vi är på en fest och hon kommer och meddelar att hon vill gå hem så brukar det oftast vara så att jag vill fortsätta. Men jag frågar alltid om det är ok. “Är det ok om jag stannar en stund till?”, frågar jag. Och så säger hon ja
och tar en taxi. Nästa dag är lakanen nästan sönderfrätta av hennes surhet. Jag bara fattar inte.
BOSSE
Hon kanske tror att du har en annan.
ABBE
Kanske. Men det värsta är...
BOSSE
Berätta. Berätta så känns det bättre sen.
ABBE
Det är ingenting. Det är just det. Först var jag glad och lättad över att hon liksom verkade mindre sur när jag kom hem på kvällarna. Sen började jag märka vad det berodde på.

Tekannan ylar. B går för att hälla upp te i två muggar. Han ställer muggarna på bordet. De dricker båda under tystnad.

BOSSE
Så hon har en annan
ABBE
Det tror jag inte. Men hon håller på att glömma bort mig.
BOSSE
Glömma bort dig? Hon ser dig ju varje dag.
ABBE
Ja, men det är tydligen inte tillräckligt ofta.
BOSSE
Varför tror du det?
ABBE
Förra veckan hade jag bråttom när jag skulle iväg på morgonen. När jag kom hem måste jag alltså ringa på dörren för att kunna komma in. När min fru öppnade hade hon s
äkerhetskedjan på. Hon stod där och tittade på mig. Vi bara stod där och såg på varandra, men hon släppte inte in mig. Hon sa ingenting. Till slut visste jag inte vad jag skulle göra och det enda som kom ut ur min mun var “hej älskling...?”. Jag kände mig som en idiot. Hon såg på min portfölj, och kan du gisa vad hon sen sa? Hon sa: “Tack, vi köper ingenting”.
Antal roller:
min. 3
max. 3
Roller:
Abbe
Bosse
Celia
Rättigheter och kontaktuppgifter:
Rättigheterna handhas av författaren, som nås på kochka260(at)gmail.com